01 feb

Verkoop jezelf met een unieke profielschets

Hoe kun jij je droombaan realiseren, in dit blog geven wij een aantal praktische tips. Ben je uitgekeken op je baan. Ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Je weet al aan welke randvoorwaarden je nieuwe werkplek eruit moet zien alleen je hebt geen idee welke stappen je kunt ondernemen om jouw droombaan te realiseren.

Zorg voor een een unieke opvallende presentatie van jouw talenten.

Formuleer kort en krachtig verhaal in de IK-vorm van maximaal vijf zinnen. Hierin beschijf je: (1) waar jij voor staat, (2) waar jij energie van krijgt, (3) welke waarde jij voor een organisatie heb en (4) naar welke droombaan jij op zoek bent.

Met een profielschets onderscheid jij je van anderen op een persoonlijke manier. Je valt op omdat je geen container begrippen gebruikt en geen opsomming geeft van competenties waarover anderen ook beschikken. Je geeft de ander alvast een eerste indruk van wie jij bent als persoon. Deze profielschets voeg je toe bovenaan je CV en op Linkedin. En hiermee creëer je meer kans te worden uitgenodigd op een gesprek.

Bijvoorbeeld: ik ben een pragmatisch gedreven opleidingskundige. Mijn specialiteit is het ontwikkelen en het realiseren van nieuwe opleidingsprogramma’s voor leidinggevenden. Ik ben erg energiek en mijn sterkste punt is het enthousiasmeren van mensen bij veranderingen. Ik werk graag in de reisbranche.

Zorg voor een zakelijke profielfoto

Presenteer jezelf zowel op je CV als op social media professioneel. Dit betekent een mooie duidelijke foto van jou in kleding die past bij de droombaan die jij ambieert. Zorg ervoor dat je haar en je make-up netjes er verzorgd uitziet, zorg voor een rustige achtergrond. Geen foto’s met anderen op de achtergrond. Het gaat om jou!

Een infogram

Een infogram is een grafische weergave van jou als persoon in steekwoorden. Tip zet bovenaan de infogram jouw naam IK ben….

Met een infogram presenteer je jezelf net iets origineler. Zeker als je werkzaam wilt zijn binnen de marketing of communicatiebranche is kan dit zorgen voor grotere zichtbaarheid.

Je kunt op internet gratis heel gemakkelijk zelf een infogram maken. Voer jouw steekwoorden in, bepaal de lay out en bepaal de kleur en het online programma doet de rest.

Infogram opvallend solliciteren