Krijg wat jij wilt

ZELF AAN DE SLAG

Op deze pagina vind je praktische opdrachten. Ga nu direct aan de slag met inspirerende oefeningen en reflectieve vragen. Zo kom je iedere dag een stapje dichterbij het behalen van jouw droomdoel(en). Zowel voor je werk als voor je privéleven. Alle opdrachten geven jou praktische tips en handvatten, food for thoughts en verdere verdieping.

Ons team van (loopbaan)coaches hebben tips verzameld die jou verder brengen naar het ontdekken en doen waar jij echt blij van wordt. Tips die jou handvatten geven zodat jij er ook echt vol voor kunt gaan.
En onthou het hoeft niet allemaal in één keer goed te gaan. En de stap die jij nu zet is niet persé voor altijd. Maar wat wij jou vooral gunnen is kom in actie, doe en ervaar. Door iets in de praktijk te doen, kom je er pas echt achter of iets wel of niet bij jou past. 

Jouw volgende stap

Voel jij aan alles dat het tijd is voor iets nieuws? Geeft jouw lijf allang aan dat het genoeg is. Leef jij al tijden op de automatische piloot? Je hebt maar één leven. Het is tijd dat jij jezelf op nummer 1 zet. Wij willen jou graag op weg helpen.
Bij alle 5 de stappen uit ons model hebben we concrete opdrachten gemaakt. Het kost tijd om te ontdekken waar jij blij van wordt. Aan welke randvoorwaarden jouw leefomgeving moet voldoen zodat jij volledig jezelf kunt zijn en jezelf kunt ontplooien. Tijd die jij jezelf moet gunnen zodat jij eindelijk gaat doen waar jij blij van wordt! Koop een mooi schriftje en ga onderzoeken en ontdekken waar jij blij van wordt.

Wij hebben per stap uit ons model een pagina aangemaakt met hierop leuke, inspirerende en uitdagende oefeningen.
Kies in het keuzemenu op deze pagina één van de vijf stappen en ga direct naar de pagina met juiste oefeningen. Have fun!

WAAR KRIJG JIJ ENERGIE VAN?

De eerste stap is (her)ontdekken waar jij energie van krijgt! Schrijf de komende 14 dagen iedere dag op waar jij energie van hebt gekregen. Wees zo specifiek mogelijk. 

  • Wat vond jij interessant?
  • Waarbij had jij het gevoel dat de tijd voorbij vloog?
  • Wat vond je inspirerend om te lezen, te horen of te zien?
  • Met welke personen had jij leuk contact en waarom?
  • Van welke omgeving werd jij blij?

Maak tevens een lijstje van de activiteiten waar jij GEEN energie van hebt gekregen.  Waardoor werd dit veroorzaakt? 

Maak na twee weken de balans op en kijk of je hier voor jezelf een aantal belangrijke kernwoorden uit kunt halen die jou de eerste richting geven om stappen te zetten naar hetgeen jij blij van wordt.