Loopbaancoaching

LOOPBAANCOACHING - IN 5 STAPPEN NAAR JOUW DROOMBAAN

Wij werken met een bewezen model dat al heel veel (young) professionals heeft ondersteund in het bereiken van droomdoelen. Wij kijken altijd naar alle facetten uit jouw leven die bepalend zijn voor jouw mate van geluk; werk, relaties, ik, financiën, fysiek en maatschappij.

(1) Eerst onderzoeken we waar jij allemaal blij van wordt. Dit zijn veel meer zaken dan jij denkt en dan waar jij bewust van bent.
(2) Vervolgens gaan formuleren welke doelen jij graag wilt bereiken het komende jaar en voor de jaren erna.
(3) Wanneer we dit helder hebben, onderzoeken we samen de mogelijkheden in de arbeidsmarkt. Welke functies passen hierbij? Binnen welke organisatiecultuur voel jij je thuis. Wat zijn organisatiekenmerken die jij aanspreken? Wellicht past zelfstandig ondernemerschap bij jou.
(4) Nu wordt het tijd om jouw onderscheidend vermogen, jouw talenten en wensen kenbaar te maken aan derden. Zowel online als offline. Pas wanneer jij deelt met andere mensen waar jij naar op zoek bent, kunnen zij jou gaan helpen.
(5) Als laatste ga je met passie en energie gesprekken aan om te ontdekken welke mogelijkheden op de arbeidsmarkt passen bij jouw droomdoelen.

IS LOOPBAANCOACHING IETS VOOR JOU?

Voel jij je niet helemaal op je plek binnen je huidige baan? Heb je het gevoel dat je meer uit jezelf of uit jouw baan kan halen? Is jouw leven een sleur? Zie je op tegen je werkdag? Kost jouw baan je veel energie? Zit je iedere dag vol goede voornemens maar heb je s'avonds na het eten weinig zin om iets te ondernemen, bijvoorbeeld sporten, een drankje doen of tijd besteden aan je hobby?  Overweeg je om voor jezelf te beginnen maar weet je niet precies hoe en wat? Pieker je jezelf suf? Wanneer  je een onrustig gevoel in je leven ervaart. Jij het  gevoel hebt dat er iets ontbreekt. Wanneer jij  volgens de buitenwereld niet mag klagen. Je hebt afwisselend werk, een mooi huis, een goede gezondheid en een ruime vriendenkring maar van dit alles genieten doe je niet.

Kortom je voelt aan alles dat je iets anders wilt maar je komt maar niet in beweging. Dit maakt dat je je steeds gefrustreerder voelt. Je hebt wellicht veel ideeën over hoe het anders kan alleen het ontbreekt je aan focus en energie om ze uit te voeren. Of je twijfelt om de juiste keuze te maken.

Essentie loopbaancoaching - SAMEN!

Je staat aan het begin van een proces. Je bent je ervan bewust dat je jouw leven een andere wending wilt geven en dat het nu tijd is voor actie. Samen met een loopbaancoach ga jij onderzoeken waar jij veel energie van krijgt en wat jouw talenten zijn. In plaats van alles in je eentje blijven bedenken de voors en de tegens. Onze coaches geven jouw stap voor stap de juiste handvatten om in beweging te komen. Het is waardevol om dit traject samen aan te gaan. In je eentje blijf je in cirkels denken en redeneren. We formuleren samen een helder loopbaandoel of zelfs meerdere. Wellicht is het zelfs mogelijk om je huidige werk aan te passen naar jouw wensen. Jouw loopbaandoel maken we behapbaar door samen concrete acties te formuleren om uiteindelijk jouw droombaan te realiseren.

Onderzoeksvragen loopbaan coachtraject

Leer samen met een coach jezelf ontdekken. Welke normen en waarden zijn voor jou belangrijk? Welke zijn echt van jezelf en welke heb je van je ouders over genomen maar passen niet bij jou? Welke belemmerende gedachten spelen in jouw hoofd waardoor jij maar niet in beweging komt?  Een coach helpt jou op weg zodat jij beter keuzes kunt maken ten aanzien van jouw balans-privé, keuze ten aanzien van werk of relaties.

Ontdek  jouw belemmerende gedachtes en angsten. Wat houd jou tegen? Samen met een coach onderzoek je alternatieven zodat je in staat bent om keuzes te maken die jou gelukkig maken. En welke stappen kun je onderweg nemen om jouw droomdoel(en) te behalen.

Wil jij alvast zelf aan de slag? Ga dan in ons menu naar de pagina 'krijg wat jij wilt'. Hier vindt je allerlei inspirerende opdrachten per stap van ons coachmodel. 

Het 30'ers Dilemma

We kunnen er helaas niet omheen de welbekende 'dertigersdip'. Is dit het nou????
Deze generatie is op gegroeid tijdens een periode van economische groei. Ze zijn met name gestimuleerd om te gaan studeren/leren datgene wat ze leuk vonden.  Alles is mogelijk. Alleen er is zoveel te kiezen? Wat is de juiste keuze? Maakt die keuze jou dan ook echt gelukkig? Is dit het beste voor mij? Het meest uitdagend?
De lat ligt enorm hoog en ook de maatschappelijke druk. Wanneer maak ik nou de juiste keuze? En als iets niet is gelukt, wat had ik zelf anders kunnen doen?

Deze vragen en twijfels kunnen leiden tot stressklachten of een burn-out. Wij kunnen jouw helpen overzicht te creëren in jouw hoofd. En samen gaan we ontdekken waarvan jij gelukkig wordt en uit welke zaken jij plezier haalt. Dit vertalen wij naar concrete acties die jij direct kunt gaan toepassen in jou dagelijkse leven.

Lees voor meer informatie het krantenartikel van het NRC ' het dertigersdilemma is geen aanstellerij'.